Krobiánova domácí kuchyně

Restaurace U Krobiána
old/tn-husa.jpg

Česká domácí kuchyně má hluboké kořeny ve středověku, pokračování v Rettigové, Sandtnerové, Úlehlové-Tilschové a mistru Vrabci. Často je zavrhována jako nezdravá, což ale není úplná pravda. V naší útulné hospůdce z ní vybíráme to nejlepší. Držíme se tradičních postupů a receptů, využíváme co nejvíce surovin domácích výrobců (zvláště pak masa, které pochází z okolních farem).

Česká domácí kuchyně má hluboké kořeny ve středověku,
pokračování v Rettigové, Sandtnerové, Úlehlové-Tilschové a mistru Vrabci.
Často je zavrhována jako nezdravá, což ale není úplná pravda.

V naší útulné hospůdce z ní vybíráme to nejlepší. Držíme se tradičních postupů a receptů, využíváme co nejvíce surovin domácích výrobců.

Halušky se špenátem sypané nivou a ozdobené čerstvou mrkvičkou ( i pro vegetariány ) halušky se špenátem sypané nivou a ozdobené čerstvou mrkvičkou s hovězím  steakem  Když je hlad, tak je i husa s bramborovým knedlíkem a zelím dobrá


V naší nabídce vaříme v malých množstvích domácí polévky jako bramboračku, kyselo, zelnici.

Kyselo s čerstvě upečeným chlebem Gulášová polévka s čerstvě upečeným chlebem 

Jako přílohu podáváme Krobiánem pečený chléb

Pečení chleba - chlebové těsto Pečení chleba - ošatka na těstoPečení chleba - kynoucí těsto v ošatce  Pečení chleba - hotový chléb kulatýPečení chleba - hotový chléb kulatý nakrájený Pečení chleba - hotový šišatý

Z hlavních jídel oblíbenou svíčkovou, rajskou, guláš, španělského ptáčka, či vepřovou s domácím houskovým knedlíkem. Žádaným dezertem se stala palačinka s jablky.

Svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem, se šlehačkou a brusinkami Moravský vrabec s bramborovým knedlíkem a špenátem sypaný praženou cibulkou Špíz - aneb brouk po hornicku Palačinka s jablky, šlehačkou a karamelemPlacky s povidly sypané cukrem a mákem, zdobené šlehačkou a karamelem

Náročnějším hostům nabízíme rožnění, grilování, případně hostiny malé až po hostiny stylové s doprovodným programem.

Komentáře